Friday, October 12, 2007

Ramadan Kareem

... eller "Glædelig Ramadan". Vi har lige netop i dag afsluttet den hellige Ramadan måned.

I Ramadanen må muslimer ikke spise eller drikke i dagstimerne, da Muhammed engang for længe siden gik rundt i ørkenen uden at spise eller drikke i en måned. Denne herlige tradition stopper så fuldstændigt dette pragtfulde land i en måned hvert år. Alle butikker har kun åbent fra ca. 9 til 12 om morgenen og nogle butikker åbner så igen om aftenen fra ca. 21-24.

Selv om det jo egentlig kun er muslimerne, som bør holde Ramadan tvinges denne tradition ned over alle, som er i landet. Jeg har hørt rygter om at hvis man spiser eller drikker i offentligt rum, og det meldes til politiet, bliver man fængslet. Jeg har dog ikke selv set dette, og omgår også denne regel hele tiden.

I Ramadanen har alle restauranter selvfølgelig lukket i dagstimerne, og der bliver overhovedet ikke serveret alkohol - heller ikke på de store hoteller, som normalt gør det.

Det har været en RIGTIG træls måned at komme over, men efter vi i denne weekend har fejret "Eid", som markerer enden af Ramadanen, bliver alt forhåbentligt som før.

No comments: